Zima se ne predaje – deo Srbije odsečen zbog mećave FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 14:19

Zima se ne predaje – deo Srbije odsečen zbog mećave FOTO

Usled obilnih snežnih padavina i jakog vetra saobraćaj na više magistralnih puteva koji vode ka Sjenici iz pravca Novog Pazara, Ivanjice i Raške obustavljen je.

Jaka mećava formirala je snežne nanose visoke nekoliko metara i takozvanu snežnu zavesu.

"Sneg pada satima, ali jak vetar doprinosi veoma teškoj situaciji. Maksimalno je smanjena vidljivost, stoga je saobraćaj u tim pravcima zaustavljen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer ne želimo da ugrozimo ljudske živote", rekao je za agenciju RINA Senko Ibrović iz JP "Novi Pazar put".

On dodaje da je sva mehanizacija upućena na teren, ali da putari rade u veoma otežanim uslovima. Ono što se očisti vrlo brzo usled jakog vetra i snega vrlo brzo ponovo postaje zavejano.

"Sve vreme smo na terenu, policija upućuje vozače na alternativne pravce koji su trenutno prohodni. Ono što je najvažnije jeste da do sada nije bilo ugroženih putnika. Još jednom apelujemo na vozače da prilagode svoju vožnju uslovima na putu", ističe Ibrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snežni nanosi i jak vetar u Raškoj oblasti, blokirano nekoliko putnih pravaca

Izvor: RTS, 08.Feb.2022

. Saobraćaj na putnim pravcima od Novog Pazara ka Sjenici i Novoj Varoši, od Sjenice ka Tutinu i granici sa Crnom Gorom kao i putni pravci koji od Raške vode ka Goliji, u prekidu su zbog jakog vetra i snega koji je padao tokom noći.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.