Preminuo još jedan pacijent, u bolnici 105 covid pacijenata

Izvor: SandzakPress.net, 26.Nov.2020, 11:56

Preminuo još jedan pacijent, u bolnici 105 covid pacijenata

U Novom Pazaru se iz dana u dan povećava broj oboljelih od koronavirusa. U OB Novi Pazar i Novopazarskoj banji juče je bilo ukupno 105 covid pacijenta na bolnićkom liječenju. Zavod za javno zdraavlje u Novom Pazaru registrovao je još 20 slučajeva zaraze. Štabu za vanredne situacije Grada Novog Pazara je, na onovu podataka koje su dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje, saopštio da je na dan 25. novembar 2020. je primljen 13 novih pacijenata (6 pacijenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << iz Raške, 6 iz Novog Pazara i 1 Tutin), a da su dva otpuštena na kućno liječenje. Kako je navedeno u izvještaju za prethodni dan jedan pacijent iz Raške je preminuo, transportovanih nije bilo, jedan je na respiratoru, a tri su na high-flow aparatu za kiseonik. Na pregled u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar juče je došla 121 osoba (65 prvih i 56 kontrolnih pregleda) U Domu zdravlja urađeno je 75 laboratorijskih analiza, 67 RTG snimaka, 59 seroloških (brzih) testova iz krvi 59 od čega je 13 pozitivnih, kao i 38 PCR testova. Broj hospitalizovanih pacijenata po odjeljenjma je: Infektivno odeljenje 38, Grudno odeljenje 51.Privremena bolnica Novopazarska banja 16 (4 prijema, 2 otpusta i 1 prebačaj na Infektivno odjeljenje). Zvanični podaci pokazuju da je u Novom Pazaru pokazuju da je svaka deseta testirana osoba oboljela od korone Na dan 26.11.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 15.705, od tog broja, broj inficiranih je 1.791: Novi Pazar 1.438 lica, Tutin 235 i Raška 57 lica, objavio je Zavod na svom sajtu. Izvor: Snews The post Preminuo još jedan pacijent, u bolnici 105 covid pacijenata appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svakodnevno više zaraženih u bolnici u Novom Pazaru

Izvor: Danas, 26.Nov.2020

Na kovid odeljenjima Opšte i privremenoj bolnici u Novopazarskoj Banji svakodnevno se povećava broj zaraženih korona virusom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.