Povezivanje koridora 10 i 11 – sutra počinje izgradnja auto-puta Pojate-Preljina

Izvor: RTS, 14.Dec.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povezivanje koridora 10 i 11 – sutra počinje izgradnja auto-puta Pojate-Preljina

Sutra počinju radovi na izgradnji Moravskog koridora od Pojata do Preljine, dužine 112 kilometara. Novi auto-put vredan više od sedamsto milona evra biće završen za četiri godine.
Auto-put Pojate-Preljina, veoma važan infrastrukturni projekat povezaće tri okruga, Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11.

Početku radova prisustvovaće vrh države sa predsednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandarom Vučićem na čelu, kao i predstavnici konzorcijuma "Behtel Enka" kojem je poveren ovaj veliki posao, vredan više od sedamsto miliona evra.
Branislav Vesić, načelnik Rasinskog okruga kaže da je grad Kruševac spreman u svakom pogledu i u pripremnom i organizacionom.
"Sa aspekta priprema, Kruševac je kao grad obezbedio da veći deo ekspropriše - 99 odsto parcela potrebnih za izgradnju auto-puta, Varvarin je uspeo nešto manje 98 odsto, Ćićevac 86, i on će to sustići do nove godine", kaže Vesić.
I Trstenik kasni zato, što je kod njih došlo do promene projekta, navodi Vesić.
Istakao je da su formirani timovi od najkvalitetnijih ljudi koji će ubrzati i poboljšati proces rada na izgradnji auto-puta, kako se ne bi ponovile greške koje su pravljene kod prethodnih projekata.
"Ti timovi su mali i opetarivni, čine ih četiri čoveka, svi oni zajedno čine okružni tim", rekao je Vesić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kome će najveću korist doneti Moravski koridor

Izvor: RTS, 14.Dec.2019

Sutra počinje izgradnja Moravskog koridora. Auto-put Pojate–Preljina povezaće tri okruga: Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11. Pre devet dana potpisan je ugovor sa kompanijom "Behtel Enka", vredan blizu 800 miliona evra. ...

Nastavak na RTS...

Počinje gradnja Moravskog koridora – put će povezivati pola miliona ljudi

Izvor: RTS, 15.Dec.2019, 10:05

Početak radova na prvih 28 kilometara Moravskog koridora obeležiće se u danas u podne. Auto-put Pojate – Preljina povezaće tri okruga: Rasinski, Raški i Moravički sa Koridorima 10 i 11. Prvi digitalni auto-put u Srbiji, dužine 112 kilometara, biće završen u naredne četiri godine i...

Nastavak na RTS...

Počela gradnja Moravskog koridora, od Pojata do Preljine 112 kilometara auto-puta

Izvor: RTS, 15.Dec.2019

Devet dana po potpisivanju ugovora o izgradnji Moravskog koridora sa kompanijom "Behtel–Enka", zvanično je počela izgradnja te saobraćajnice. Budući auto-put biće dug 112 kilometara. Ponosan sam, svuda ćemo moći da idemo auto-putem", rekao je predsednik Aleksandar Vučić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.