Osumnjičeni da su davali mito kako bi dobili manje račune za struju

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni da su davali mito kako bi dobili manje račune za struju

Zbog sumnje da su davali novac radniku Elektrodistribucije iz Raške kako bi im umanjio račune, uhapšene su dve osobe iz preduzeća "Milkop". Uhapšen i radnik Elektrodistribucije.
Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita.

Uhapšeni su D. T. (1954) zaposlen u "Elektrodistribuciji" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Raški zbog krivičnog dela primanje mita i B. P. (1971) odgovorno lice preduzeća "Milkop" iz Raške i I. P. (1981) radnik "Milkopa" zbog davanja mita.
Osumnjičeni B. P. i I. P. su tokom ove godine, u više navrata predavali poklone u vidu novca D. T. kako bi umanjio utrošenu električnu energiju preduzeću "Milkop", što je on i činio.
Kako se sumnja, D. T. je mesečno umanjivao utrošak električne energije ovom preduzeću za oko milion dinara za šta je dobijao 700 evra mesečno od B. P.
I. P. i D. T. su uhapšeni u trenutku kada je, po nalogu B. P. osumnjičena I. P. predala 700 evra D. T.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.
EPS je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova i Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu na kontinuiranoj saradnji na otkrivanju zloupotreba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva nova napada na policajce u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Nov.2018

Sarajevska policija juče je uhapsila Č. E. (1981.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Oštećenje tuđe stvari" i "Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje".

Nastavak na Nezavisne Novine...

TROJE UHAPŠENO ZBOG MITA Umanjivali račune za struju u vrednosti od MILION DINARA

Izvor: Blic, 05.Nov.2018

Pripadnici MUP uhapsili su tri osobe zbog postojanja sumnje da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita, a kako se navodi osumnjičeni B.P. i I. P. su ove godine u više navrata predavali poklone u vidu novca D.T. kako bi umanjio utrošenu električnu energiju preduzeću "Milkop".

Nastavak na Blic...

Uhapšen radnik EPS zbog primanja mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su radnika u Elektrodistribuciji Raška zbog osnovane sumnje da je primao mito kao i dve osobe zbog sumnje da su davali mito..."Zahvaljujući saradnji sa nadležnim organizacionim celinama EPS i ODS 'EPS Distribucija', policija je uhapsila jednog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.