OGLASILO SE TUŽILAŠTVO ZBOG NAVODA ABAZOVIĆA: NJegove reči o sprezi DPS-a i Bemaksa zabolele ostatke starog režima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2022, 17:45

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO ZBOG NAVODA ABAZOVIĆA: NJegove reči o sprezi DPS-a i Bemaksa zabolele ostatke starog režima

Specijalno državno tužilaštvo razmotriće da u izviđaju i istrazi saslušaju premijera Dritana Abazovića, nakon njegovih današnjih izjava kojima je optužio potpredsednika Vlade Raška Konjevića i poslanika DPS Predraga Boškovića da rade na destabilizaciji države, a pod patronatom privatne kompanije Bemaks.

Abazović je naveo da operativni podaci govore da je većina zaplenjenih cigareta vlasništvo Bemaksa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili ljudi povezanih s njima, te da oni finansiraju "prljavu kampanju protiv njega", jer se upustio u borbu protiv kriminala, koja pogađa i njih.

- U Specijalnom državnom tužilaštvu je formirano više krivičnih predmeta zbog postojanja osnova ili osnovane sumnje da je na organizovan način učinjeno krivično delo krijumčarenje, čiji su predmet cigarete iz Luke Bar - saopštio je državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić.

Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno tužilaštvo koji postupaju u tim predmetima će razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svaku drugu osobu za koju je verovatno da ima saznanja važna za postupke u toku.

Specijalno tužilaštvo postupa u okviru svoje stvarne nadležnosti određene Zakonom o Specijalnom državnom tužilaštvu, tako da određeni događaji o kojima je premijer iznosio svoja saznanja po zakonu ne mogu biti predmet njegovog interesovanja, već nadležnost drugih državnih tužilaštava, koja su, za neke pomenute događaje, već i formirali krivične predmete, a što je poznato i javnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.