Mirna noć u Kosovskoj Mitrovici mirna: Srbi se povukli, policija patrolirala

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirna noć u Kosovskoj Mitrovici mirna: Srbi se povukli, policija patrolirala

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice, koji su od četvrtka ujutru pratili situaciju u blizini glavnog mosta na Ibru i zida koji je predmet sporenja Beograda i Prištine, razišli su se sinoć oko 19.30 bez incidenata, a noć je protekla mirno.

Situacija u Kosovskoj Mitrovici se smiruje, građani se razilaze



Oni su sa posebnom pažnjom pratili sinoćnje obraćanje premijera Aleksandra Vučića i političkih predstavnika Srba sa Kosova posle sastanka u Raški, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << navodeći da su ohrabreni odlučnošću da se mir očuva po svaku cenu.

Okupljeni građani su izrazili očekivanje da će pregovori doneti najbolje rešenje za sve i da sukoba neće biti.

Posle najave da će zid u blizini mosta na Ibru biti nasilno porušen i da će sever Kosova biti napadnut, tokom jučerašnjeg dana su se na tom mestu okupili građani koji su mirno pratili razvoj situacije.

Na mostu su u popodnevnim satima postavljane sigurnosne kamere, bez povećanog prisustva policije, a na stalnom kontrolnom punktu karabinjeri su pratili situaciju.

Noćas je u Kosovskoj Mitrovici bilo mirno.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI PROTEKLA MIRNO: Srbi posle sastanka ohrabreni odlučnošću da se mir očuva po svaku cenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2017

Bez incidenata..Građani severnog dela Kosovske Mitrovice, koji su od četvrtka ujutru pratili situaciju u blizini glavnog mosta na Ibru i zida koji je predmet sporenja Beograda i Prištine, razišli su se sinoć oko 19.30 bez incidenata, a noć je protekla mirno...Oni su sa posebnom pažnjom pratili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

KURIR TV OTKRIVA: Zašto je zid u Kosovskoj Mitrovici važan?

Izvor: Kurir, 03.Feb.2017

...Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić razgovaraće danas u Prištini sa predstavnicima Albanaca uz posredstvo EU, ali kaže da "ništa ne očekuje od Prištine"..VUČIĆ O SITUACIJI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Nisam ja lud, ovo Srbiji najmanje odgovara!..MIRNA NOĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI:...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.