Kakva policija Vojvodine?

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva policija Vojvodine?

Ministarstvo unutrašnjih poslova je jedinstveno na celoj teritoriji Republike Srbije i policija neće biti ni šumadijska, ni raška, ni vojvođanska, već će biti srpska, jer pripada svim građanima Srbije.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

To je izjavio večeras potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Povodom ponovnog zahteva Lige socijaldemokrata Vojvodine za formiranje "vojvođanske policije", Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je naveo da je brza reakcije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, koji su za svega nekoliko sati razrešili dvostruko ubistvo u tom gradu, najbolji pokazatelj efikasnosti policije u Vojvodini i neopravdanosti zahteva LSV.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je jedinstveno na celoj teritoriji Republike Srbije i policija neće biti ni šumadijska, ni raška, ni vojvođanska, već će biti srpska, jer pripada svim građanima Srbije", naveo je Stefanović u saopštenju.

Što se tiče organizacione strukture, rekao je ministar, dodavanjem još jednog birokratskog aparata, koji bi samo bio nov u lanacu komandovanja između Direkcije policije i policijskih stanica na terenu, ne bi se unapredio rad.

"Pre svega je važno da se građani Republike Srbije osećaju bezbedno, da imamo smanjenje broja izvršenih krvičnih dela i da se u odnosu na slične zemlju u regionu i Evropi možemo pohvaliti dobrim rezultatima. Postoji prostor za napredovanje i očekujem da će policija u narednom periodu, zahvaljujući unapređenju uslova rada i opreme, biti još efikasnija i uspešnija u rasvetljavanju svih krivičnih dela", zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.