Stefanović odbacio zahtev LSV o vojvođanskoj policiji

Izvor: Radio 021, 21.Dec.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović odbacio zahtev LSV o vojvođanskoj policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine za formiranje vojvođanske policije.

"Brza reakcije pripadnika MUP u Novom Sadu, koji su za svega nekoliko sati razrešili dvostruko ubistvo u tom gradu, najbolji je pokazatelj efikasnosti policije u Vojvodini i neopravdanosti zahteva LSV", naveo je Stefanović. On je rekao da je MUP jedinstven na celoj teritoriji Srbije i da policija neće biti "ni šumadijska, ni raška, ni vojvođanska, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već će biti srpska, jer pripada svim građanima Srbije".

"Što se tiče organizacione strukture, dodavanjem još jednog birokratskog aparata, koji bi samo bio nov u lancu komandovanja između Direkcije policije i policijskih stanica na terenu, ne bi se unapredio rad", ocenio je Stefanović.

LSV za formiranje vojvođanske policije

Prethodno je potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović ocenio da je dvostruko ubistvo u Novom Sadu još jedan dokaz da Vojvodina treba da ima svoju policijsku upravu, jer bi to povećalo efikasnost rada policije. Naveo je da je cilj te inicijative - "podizanje bezbednosti na najviši nivo, kakav je bio pre dve decenije".

"Povećanje broja policijskih službenika nije dovoljna mera za bezbednost i efikasniji rad policije. LSV se zalaže za formiranje policijskog sekretarijata za Vojvodinu u sklopu postojeće organizacione strukture Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno reosnivanje nekadašnje vojvođanske policije", navedeno je u saopštenju.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.