Dežurstva na severu Kosmeta

Izvor: RTS, 13.Apr.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežurstva na severu Kosmeta

Odlukom štaba za vanredne situacije skupštine opštine Zvečan pojačava se kontrola magistralnog puta Priština-Raška u mestu Rudare. Dežurstva pojačana zbog intenzivnog prisustva i kretanja specijalnih jedinica "ROSU" koje su pod komandom privremenih kosovskih institucija.

Od noćas su u Zvečanu i kod Rudara organizovana pojačana dežurstva građana i zaposlenih u radnim organizacijama. Dežurstvo će trajati od 19 časova do 7 ujutru.

Takvu odluku doneli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su predstavnici kriznih štabova četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije zbog intenzivnog prisustva i kretanja specijalnih jedinica "ROSU" koje su pod komandom privremenih kosovskih institucija.

Pojačano dežurstvo uvedeno je na potencijalno rizičnim lokacijama i nastaviće se i narednih dana. Sa obe strane magistralnog puta postavljene su barikade od guma, a dovezen je i konterjner.

Zamenik komandanta štaba skupštine opštine Zvečan Miodrag Acić rekao je da je štab za vanredne situacije opštine Zvečan, s obzirom na pretnju koja dolazi iz Prištine, doneo odluku da organizuje pojačano dežurstvo.

"Organizovaćemo pojačano dežurstvo, bez barikada, koje će samo pratiti situaciju zbog svakodnevnog prelaska službi,  kako kosovske policije i njihovih jedinica za koje ne znamo ko su", rekao je Acić.

Prema njegovim rečima, mnogi građani se sami javljaju i u dežurstva će biti uključene sve radne organizacije koje imaju slobodne ljude, kao i lokalna samouprava.

"U večernjim časovima to dežurstvo će biti pojačano, samo da bismo bili budni svih 24 časa", rkeao je Acić.
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi dežuraju pored magistralnog puta kod Zvečana

Izvor: Blic, 13.Apr.2013

Na magistralnom putu Priština - Raška u Rudaru kod Zvečana Srbi su danas nastavili, sinoć započeta, stalna dežurstva zbog kretanja specijalnih kosovskih policijskih jedinica ROSU...Kako su dopisniku Tanjuga oko 16 časova rekli Srbi koji u Rudaru dežuraju pored puta, oni će ovaj magistralni put...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.