Izvor: RTS, 23.Jul.2021, 17:25

Pooštrena pravila tehničkog pregleda nisu problem ako se vozilo redovno održava

Kontrola ispravnosti motornih vozila po novom pravilniku sprovodi se od 5. jula. Najveća novina na tehničkom pregledu je to što se njegov tok sada snima kamerama i što čitav proces traje duže nego do sada. Da li su tehnički pregledi i vozači u Raškoj i knjaževačkom kraju spremno dočekali novine i kakva su njihova iskustva u prvim danima primene novog pravilnika?
Na linijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tehničke preglede osim smanjenog broja vozila koja se dnevno mogu pregledati sve ostalo protiče na uobičajeni način. Većina auto-servisa koji pružaju usluge tehničkog pregleda nabavila je neophodnu dodatnu opremu za rad po novim pravilima.

"Ima nešto malo više vraćenih vozila, ali to su uglavnom neke sitnice, neka sitna osvetljenja, migavac, pozicija, dugačko, kratko svetlo", kaže Aleksandar Panajotović, vlasnik auto-servisa u Knjaževcu.
"Ono što bismo mogli da kažemo vozačima jeste to da oni mogu proveriti, pre dolaska, sami, da ne bi bili izloženi ponovnom vraćanju i kako bi se izbegle gužve", savetuje Jelena Prvulović, vlasnica auto-servisa u Knjaževcu.
"Mnogima kad kažete treba da imate tečnost za vetrobransko staklo, to je normalno. A šta će mi u letnje doba? Nema to veze, vozilo mora biti spremno svakog trenutka. Evo, pre neki dan je bilo nepogoda, grad. Znači mora vozilo biti spremno", objašnjava Miodrag Babić, vlasnik tehničkog pregleda iz Baljevca.
Za sve koji redovno održavaju vozila pooštrena pravila tehničkog pregleda ne predstavljaju problem, ističu vozači.
"Moje vozilo je staro nekih 16, 17 godina, do sada je uvek prolazilo bez problema, nadam se da će tako i biti", kaže Saša Milkić iz Knjaževca.
"Možda je ranije nešto moglo i da prođe. Sad znamo da ne može da prođe, sve mora da bude kako treba. A cena? Računam da sve što treba mora da se plati, šta drugo", kaže Bratislav Damnjanović iz Minićeva.

Stroga primena novih pravila, posebno u delu koji se odnosi na kontrolu izduvnih gasova i izduvnog sistema, odložena je za dve godine, što će vlasnicima vozila omogućiti da ih usklade sa propisanim normama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.