Banka se odriče dela glavnice?

Izvor: B92, 13.Nov.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banka se odriče dela glavnice?

Zagreb -- Privredna banka Zagreb je na adrese određenih klijenata poslala šok ponudu - odriče se kamate i dve trećine glavnice.

Zvuči kao prvoaprilska šala, ali nekim dužnicima u Hrvatskoj proteklih dana stigli su dopisi kojima im se nudi vansudska nagodba.

Predlažu im da plate manji deo duga, a ostalo će im otpisati.

Privredna banka Zagreb klijentima nudi nesvakidašnje obrazloženje - “Uvažavajući tešku ekonomsku krizu u državi i veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezaposlenost, PBZ odlučila Vam je kao svom klijentu-dužniku izaći u susret i pružiti mogućnost izmirenja duga pod izuzetno povoljnim uslovima”.

Navodi se i da bi se dužniku nagodbom potpuno otpisale kamate kao i deo glavnice do iznosa od 70 posto, a sudski bi se postupak obustavio i dužnik bi bio izbrisan sa crne liste.

Udruženja potrošača pozdravljaju potez PBZ-a i pozivaju druge banke da postupe tako. Tako bi se, kažu, olakšao nezavidan položaj građana u krizi, rasteretili sudovi, a banke bi naplatile deo ionako teško naplativih dugovanja i poslovanje rasteretile spornih potraživanja.
Pogledaj vesti o: Prvoaprilske šale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.