Region

Utorak, 13.11.2012.

17:44

Banka se odriče dela glavnice?

Privredna banka Zagreb je na adrese određenih klijenata poslala šok ponudu - odriče se kamate i dve trećine glavnice.

Izvor: Večernji list

Default images

Zvuči kao prvoaprilska šala, ali nekim dužnicima u Hrvatskoj proteklih dana stigli su dopisi kojima im se nudi vansudska nagodba.

Predlažu im da plate manji deo duga, a ostalo će im otpisati.

Privredna banka Zagreb klijentima nudi nesvakidašnje obrazloženje - “Uvažavajući tešku ekonomsku krizu u državi i veliku nezaposlenost, PBZ odlučila Vam je kao svom klijentu-dužniku izaći u susret i pružiti mogućnost izmirenja duga pod izuzetno povoljnim uslovima”.

Navodi se i da bi se dužniku nagodbom potpuno otpisale kamate kao i deo glavnice do iznosa od 70 posto, a sudski bi se postupak obustavio i dužnik bi bio izbrisan sa crne liste.

Udruženja potrošača pozdravljaju potez PBZ-a i pozivaju druge banke da postupe tako. Tako bi se, kažu, olakšao nezavidan položaj građana u krizi, rasteretili sudovi, a banke bi naplatile deo ionako teško naplativih dugovanja i poslovanje rasteretile spornih potraživanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: