Susret Trampa i Kima: Evo o čemu će se govoriti prvi put

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Trampa i Kima: Evo o čemu će se govoriti prvi put

Najavljeni sastanak dvojice lidera planiran je za maj, ali još nije poznata lokacija susreta

Severna Koreja će prvi put reći Sjedinjenim Američkim Državama da je spremna da razgovara o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, kada se budu sastali severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik SAD Donald Tramp, izjavio je danas neimenovani američki zvaničnik.

Američki i severnokorejski zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održavali su tajne kontakte nedavno, kada je Pjongjang direktno potvrdio spremnost da se održi sastanak bez presedana, rekao je za Rojters zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Pročitajte i:

Sve do sada, agencija podseća, Vašington se uglavnom oslanjao na uveravanja svog saveznika Južne Koreje u namere Kim Džong Una.

Ovaj zvaničnik nije želeo da kaže tačno kada i kako se dogodila komunikacija SAD i Severne Koreje, ali je naveo da su dve strane imale višestruke direktne kontakte.

.

Pitanje je kako će Severna Koreja definisati pojam denuklearizacije, a od koje Vašington očekuje da Pjogjang napusti svoj program nuklearnog oružja, naveo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAKLETI NEPRIJATELJI seli su za sto i počeli pregovore IZA LEĐA celog sveta

Izvor: Blic, 09.Apr.2018, 06:18

Sjedinjene Američke Države i Severna Koreja vode tajne i direktne razgovore kako bi se pripremile za samit između predsednika SAD Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una, rekli su zvaničnici iz Bele kuće za CNN.

Nastavak na Blic...

Kim Džong Un spreman za razgovore, Tramp potvrdio sastanak

Izvor: VOA, 09.Apr.2018

Predsednik Donald Tramp rekao je da očekuje da će se sastanak sa severnokorejskim liderom, Kim Džong Unom, održati u maju ili početkom juna.   Komentar američkog lidera usledio je nakon izjave američkih zvaničnika da je Kim spreman da razgovara o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.   To...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.