Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi maj praznik rada, ali i praznik roštiljanja

Mnogo duže od sat i po Prvi maj obeležavaju oni koji praznik koriste za odlazak na izlet. Među njima je dosta mladih koji su sa obeležavanjem 1. maja počeli dan ranije. Kako je izgledao prvomajski uranak na beogradskoj Adi Ciganliji.

Izvor: N1

Prazne ulice i puna izletišta, tako je u ponedeljak rano ujutro izgledao Beograd na međunarodni dan rada. Među izletnicima na Adi najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je mladih koji su, da bi zauzeli mesto za roštiljanje, proveli noć u šatorima ili pod vedrim nebom.

Prazne kafane, dim i miris roštilja nisu mamili one koji su dan koristili za trčanje ili vožnju bicikla. Dok je mlađim Beograđanima nepoznanica odakle potiče praznovanje Međunarodnog dana rada, malo stariji sa nostalgijom pamte prošla vremena.

Solidarnost među radnicima u borbi za radnička prava stara je 131 godinu.

Međinarodni dan rada je dan sećanja na velike proteste u Čikagu 1886. godine kada je 40.000 radnika stupilo u štrajk i zahtevalo osmočasovno radno vreme. Prvi put u Beogradu je obeležen 1893. godine i od tada predstavlja bunt, odnosno borbu radnika za dostojanstven život i veća radnička prava.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Prvi maj - praznik roštilja

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017

Mnogo duže od sat i po Prvi maj obeležavaju oni koji praznik koriste za odlazak na izlet. Među njima je dosta mladih koji su sa obeležavanjem 1. maja počeli dan ranije. Kako je izgledao prvomajski uranak na beogradskoj Adi Ciganliji...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.