Maja Gojković zakazala sednicu, bez obzira na proteste

Izvor: Press, 11.Apr.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković zakazala sednicu, bez obzira na proteste

Narodna skupština će nastaviti sa radom 19. aprila, saopšteno je iz parlamenta.
Foto:B92.net
Kako se navodi u saopštenju, predsednica parlamenta Maja Gojković obavestila je narodne poslanike da će Prva sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini, biti nastavljena u sredu, 19. aprila 2017. godine u 10.00 časova.
Gojkovićeva je potom sazvala i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja za petak, 21. aprila, sa početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlog zakona o transfuzijskoj medicini, koje je podnela Vlada Republike Srbije.

Poslanici su na neplanirani odmor otišli 1. marta, na dan kada je i počelo prolećno zasedanje, odlukom predsednice Skupštine Srbije. Gojkovićeva je tada objavila i da Skupština neće raditi do završetka izbora za predsednika Srbije.

Iako izborni proces još nije završen, u javnosti je od nedelje više puta postavljeno pitanje zašto se poslanici ne vraćaju u klupe, a Maja Gojković je za B92 rekla da je razlog to što se u Beogradu održavaju protesti.

Kako je tada rekla, "niko ne može da garantuje bezbednost i mir", a ona je "spremna odmah da se vrati na posao kada joj poslanici, od kojih su neki na ulicama, to kažu".
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.