Izvor: TangoSix.rs, 11.Feb.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letelište „13. maj“ pomaže ultralakoj avijaciji Bosne i Hercegovine: Prvi pilot sa ovlašćenjem za „mikrolake avione“

Bosna i Hercegovina dobila je prvog pilota koji je ovlašćen da upravlja “mikrolakim avionima”, saznajemo na letelištu „13. Maj“
– Pilot Rasim Jusufović je nakon završene obuke u našem školskom centru i zahvaljujući saradnji sa Direkcijom za civilno zrkoplovstvo Bosne i Hercegovine krajem prošle godine dobio dozvolu za letenje “mikrolakim avionom” – objašnjavaju sa Zemun Polja.
Oni su istakli i da susedna Bosna svog prvog ull pilota dobija jednu deceniju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << posle registracije prve škole i prvih ovlašćenja za upravljanje ultralakim avionima u Srbiji.
Do ovog koraka je možda moglo doći i znatno ranije, jer ultralako vazduhoplovstvo zbog svoje pristupačnosti u odnosu na druge vidove letenja već neko vreme sigurno zaokuplja paznju dobrog dela populacije tog dela Balkana.
Bosna i Hercegovina pored škola za padobransku obuku, danas ima i jedriličarsku, obuku pilota za sticanje PPL dozvole i obuke pilota žirokoptera.
Ona ima sve preduslove da uz našu stručnu pomoć i bogato iskustvo polako omasovi i ovaj vid letenja i za koju godinu dobije i svog prvog instruktora iz klase ultralaki avion ili motorni zmaj – objasnili su na letelištu „13. Maj“.
The post Letelište „13. maj“ pomaže ultralakoj avijaciji Bosne i Hercegovine: Prvi pilot sa ovlašćenjem za „mikrolake avione“ appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.