Kuda putovati za prvomajske i uskršnje praznike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2024, 10:37

Kuda putovati za prvomajske i uskršnje praznike

Ove godine Uskrs je 5. maja, pa su mnogi odlučili da spoje slobodne dane za Prvi maj i Uskrs i otputuju nekud. 

Turističke ponude su raznovrsne, nude se posete lokalnim mestima, regionu, ali i evropskim gradovima, a razmatraju se i daleke destinacije. Ima i onih koji će slobodne dane provesti kod kuće. Novosađani se uglavnom odlučuju za boravak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prirodi ili posetu nekim obližnjim mestima.

Ukoliko praznične dane planirate da provedete u Novom Sadu, na raspolaganju vam je poseta raznim lokalitetima, a ako ste ljubitelji prirode, možete posetiti Frušku goru ili neki od gradskih parkova. Takođe, tu su i različite manifestacije koje će se organizovati u gradu tokom praznika.

"Predlažem da posete neke od salaša i čardi, da uživaju u hrani i autohtonim vinima sa našeg, novosadskog vinskog puta. Oni koji vole da posećuju zatvorene prostore, u Muzeju grada Novog Sada još uvek traje izložba 'Mileva - mi smo stena'", rekla je Danijela Miloradović iz Turističke organizacije Novog Sada.

Prema podacima Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA, ove godine je broj prvomajskih aranžmana veći za oko pet odsto nego prethodne godine. U zavisnosti od broja noćenja, cene se kreću od 50 evra pa naviše. Neki od najposećenijih gradova u regionu jesu Trebinje, Sarajevo, Ohrid, a u ostatku Evrope to su Istanbul, Temišvar, Atina, Rim...

Ove autobuske ture su apsolutno najtraženije, s obzirom na niske cene, odnosno znatno niže cene u odnosu na aranžmane koji se organizuju avionom.

"Cene autobuskih aranžmana ove godine su više za 10 do 15 odsto nego prethodne godine. Kada je reč o avionskim aranžmanima, cene su više od 20 do 25 odsto. Ipak, i za avionske aranžmane postoji veliko interesovanje, pre svega za posetu velikim evropskim gradovima poput Amsterdama, Praga, Valensije, Barselone, Milana, a veliko interesovanje izaziva i Lisabon", kaže direktor YUTE Aleksandar Seničić.

"Počinjemo sa čarter letovima kada je reč o severu Afrike i Egiptu. Prema informacijama koje imam, uglavnom su svi polasci za Egipat rasprodati, takođe počela je sezona u Tunisu. Dubai je veoma popularan u ovom periodu godine, postoje aranžmani, naravno, i za ovu destinaciju, kao i za dva ostrva u Mediteranu - Kipar i Maltu", kaže Danijela Miloradović iz Tuističe organizacije Novog Sada.

Iako su ova putovanja relativno kratka, ipak je, ukoliko krećete na put, važno da imate i putno osiguranje, bez obzira na broj dana koje provodite na određenoj destinaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.