Haotično na graničnim prelazima: Kilometarske kolone na Preševu, Evzoniju i Dorjanu – čeka se satima

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 15:56

Haotično na graničnim prelazima: Kilometarske kolone na Preševu, Evzoniju i Dorjanu – čeka se satima

U susret Prvom maju stvorile su se kilometarske gužve na granici između Severne Makedonije i Grčke, na prelazu Bogorodica - Evzoni.

Državljani Srbije koji su rešili da produženi vikend usled Prvog maja iskoriste da posete neku od zemlja u regionu, sudeći po slikama sa graničnih prelaza, ali i izveštaju AMSS-a i AMSM-a moraće da se naoružaju strpljenjem.

Naime, na graničnom prelazu Bogorodica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Evzoni, prema podacima na sajtu AMSM-a, čeka se do dva sata. Sudeći po kamerama, gužve su ogromne, te vozila prosto mile u oba pravca i to prelazeći jedva metar na dvadesetak minuta.

Slična situacija je i na graničnom prelazu Dojran, koji se uglavnom koristi kao alternativni put za ulazak u Grčku, a na kojem se prema dostupnim podacima čeka između 45 minuta i jednog sata.

Ništa manja gužva nije ni na graničnom prelazu između Srbije i Severne Makedonije, Preševo, gde se prema sajtu AMSS-a, čeka i više od šezdeset minuta.

U prilog činjenici da se na Evzoniju mili usled nezapamćenih gužvi, ide i objava unutar grupe "Grčka info" gde je jedan od korisnika podelio fotografiju sa graničnog prelaza Evzoni.

"Zlatno pravilo za Evzoni: nikad subota, nikad okrugao datum, nikad produženi vikend i veliki dani u Severnoj Makedoniji ( Ilinden i sl.) Isto važi za put ka Halkidikiju", napiisao je jedan od korisnika.

Sledeći je u neverici napisao kako su gužve nenormalne.

"Mi more nemamo, na svim prelazima su ludačke gužve. Tako da ili avion ili čekanje. Ili negde kod nas", napisala je ova članica grupe.

Veliki broj simpatija pobrala je i jedna Jasmina.

"Lele, šta će biti u avgustu", napisala je ona i nasmejala ostale korisnike.

Na grupi "Grčka uživo" korisnici takođe javljaju da je gužva pred granicu čak dva kilometra.

Kako se navodi unutar objave, red pred granicu je duži od dva kilometra, što se na fotografiji i vidi.

Slične informacije dolaze i sa stranice "Live from Greece", gde su objavili fotografiju sa graničnog prelaza Dojran, sa napomenom da se čeka malo duže.

Unutar iste grupe, članovi su zbunjeno počeli da se pitaju kako da su velike gužve već sada počele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.