GODIŠNJICA OTMICE PRVOG SRBINA NA KOSMETU: Rudar Žarko Spasić (35) otet iz rudnika, majka nije dočekala istinu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 08:18

GODIŠNJICA OTMICE PRVOG SRBINA NA KOSMETU: Rudar Žarko Spasić (35) otet iz rudnika, majka nije dočekala istinu (VIDEO)

Godišnjica otmice prvog Srbina na Kosmetu

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštilo je da su na današnji dan - 14. maja 1998. godine, teroristi tadašnje tzv. OVK kidnapovali Žarka Spasića, rudara površinskog kopa uglja Belaćevac.

Žarko Spasić je prvi Srbin, zatočenik logora Likovac u Drenici, koji je bio pod komandom Fatmira Ljimaja. Sudbina Žarka Spasića i posle 23 godine ostaje nepoznata, ističe Udruženje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Podseća se i da je 14. maja 1999. godine, prilikom NATO bombardovanja naselja Koriša, kod Prizrena, na Kosovu i Metohiji, kasetnim bombama ubijena 81 osoba, među kojima i veliki broj dece.

Dvadeset jednu godinu je Marica Spasić (80), iz Obilića, majka rudara Žarka Spasića (35), koga su 1998. na Kosmetu kidnapovali albanski teroristi, čekala da sazna istinu o svom sinu.

Nažalost, preminula je 2019. godine ne dočekavši pravdu, što je, kako je govorila, jedino održavalo u životu svih prethodnih godina.
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KiM: Sudbina preko 1.600 nestalih lica i dalje nepoznata; "Traži se način" VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2021

Žarko Spasić, rudar iz rudnika Belaćevac kod Obilića, otet je na današnji dan 1998. godine...Žarkova, kao i sudbina još 1.639 nestalih lica na Kosovu i Metohiji još uvek je nepoznata...Porodice nestalih, nezadovoljne dosadašnjim načinom istrage i dan danas se pitaju ko je i zašto ubijao civile..."Cela...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.