Nacionalne televizije vode rat serijama?

Izvor: Dzungla.org, 01.Mar.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalne televizije vode rat serijama?

Nakon što su Prva srpska televizija i TV Pink od ponedeljka - u istom terminu - počele emitovanje dve nove hit serije, turske “Sulejman Veličanstveni” i grčke “Ostrvo”, u utorak se trci priključila - i B 92, sa mini serijom “Ostrvo”
Ostrvo na B 92 i na Pinku

RAT nacionalnih televizija ne prestaje, a u utorak veče je otvoren i “ostrvski front”. Nakon što su Prva srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << televizija i TV Pink od ponedeljka - u istom terminu - počele emitovanje dve nove hit serije, turske “Sulejman Veličanstveni” i grčke “Ostrvo”, u utorak se trci priključila - i B 92.
Nacionalna “devedesetdvojka” je u utorak veče od 20.15 emitovala mini-seriju “Ostrvo”, i to baš kada je “ružičasta” prikazivala drugu epizodu grčke telenovele istog naziva. Pritom je, ne samo u najavi programa već i na teletekstu, pa i sajtu B 92, stajalo da upravo gledamo “Istražitelje iz Majamija”. Ali u rejonu forenzičara Horejšija Kejna “niklo” je “Ostrvo” (sve sa naslovom u ćošku ekrana, da bi gledaoci “znali” šta gledaju).
Reč o dvodelnom TV filmu iz 2006, koji je na Holmarku prikazivan pod naslovom “Nasukane”, a na našoj, nekadašnjem Foksu, danas Prvoj, emitovan 2010. kao “Izgubljene”.
Ovu “slučajnost” Pink ocenjuje kao pokušaj vlasnika iz Grčke da im “oduzme gledaoce”.
- Konkurencija očajnički pokušava da umanji ogroman uspeh Pinkove serije “Ostrvo”. Ali narod Srbije ume da prepozna kvalitet, pa su samo ispali smešni i ovim potezom se srozali najniže što mogu. Vlasnicima iz Grčke je očigledno žao što su njihovi sunarodnici ovu kvalitetnu seriju prodali nama - saopšteno je iz Pres službe RTV Pink.
Promenu u programskoj šemi čelnici B 92 nisu želeli da komentarišu, čak ni da obaveste fanove “Istražitelja iz Majamija” da se njihovi omiljeni forenzičari već u četvrtak vraćaju na “devedesetdvojku”.
S druge strane, ni TV Pink nije počela emitovanje svoje grčke ljubimice čistih “čula”. Iako je “Ostrvo” dugo najavljivano, odluka da počne da se emituje baš 27. februara pala je kada se saznalo da će TV Prva tog dana postati “veličanstvena”.
Novo bojište je - termin. Pink je seriju stavio u šemu od 20.00, a njihova konkurencija u 20.25. Zatim je Prva “naprasno” odlučila da “Sulejman” počinje kada i “Ostrvo”, premda se u ponedeljak to, ipak, dogodilo s jednočasovnim “zakašnjenjem zbog tehničkih problema”.
- Serija “Sulejman Veličanstveni” je najavljena kao naslednik najgledanije strane serije “Kad lišće pada”. S obzirom na to da je “Lišće” variralo s terminima, od 20.00 do 20.25, tako je i sa “Sulejmanom” - kažu s Prve TV.
Očekujemo ono “nastaviće se...”.
(Izvor: Novosti)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.