ZLOUPOTREBE Funkcionerka iz Prokuplja uz penziju primala i punu platu

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOUPOTREBE Funkcionerka iz Prokuplja uz penziju primala i punu platu

Opštinski odbor Demokratske stranke u Prokuplju podneo je krivičnu prijavu protiv Milice Erić, članice Opštinskog veća i bivše zamenice predsednika opštine Prokuplje, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prijavom su obuhvaćeni i odgovorni u opštini koji su omogućili Erićevoj da u vreme dok je obavljala funkciju zamenika prima punu platu od 91.452,91 dinara neto, ili 117.341,44 dinara u bruto iznosu, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kao penzionerka imala pravo samo na razliku od 30 odsto.

- Opštinski odbor DS je podneo krivičnu prijavu protiv Erićeve koja je u saizvršilaštvu sa odgovornim i službenim osobama u opštini Prokuplje zloupotrbila službeni položaj tako što je kao penzionerka osim redovnih primanja iz penzionog fonda primala i punu platu kao zamenica predsednika opštine - kaže funkcioner DS Boban Lepojević.

Demokrate naglašavaju da je Erićeva trebalo da prima razliku između penzije i plate.

Prokupačke demokrate tvrde da je Erićeva, nakon što je smenjena sa mesta zamenice predsednika, postavljena za članicu Opštinskog veća, a u međuvremenu je izabrana u sudu na mesto sudije porotnika, tako da i dalje prima novčene nadoknade sa tri strane što, po mišljenju DS, nije moralno jer mnogi mladi ljudi sa fakultetskom diplomom nemaju posao.

- Da li je ovo u skladu sa zakonom ili je zakon grubo prekršen treba da odgovore nadležne institucije. Demokratska stranka ne želi da donosi zaključke ali misli da je Opštinsko javno tužilaštvo u Prokuplju to koje treba da ispita i reaguje. Što se morala tiče, potpuno smo sigurni da je nemoralno da u vreme najveće krize i najveće nezaposlenosti funkcioner prihoduje sa tri strane - kažu u Demokratskoj stranci.

Milica Erić nije želela da komentariše krivičnu prijavu koju su demokrate podnele protiv nje i smatra da time treba da se bave nadležne institucije koje će utvrditi da li je prekršen zakon.

Prema nezvaničnim informacijama, i ranije su lokalni funkcioneri primali nezakonito platu i dodatak iz državne kase na dva i više radna mesta. Međutim, do sada niko nikada nije odgovarao za takvu zloupotrebu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.