Vulin: Rat se može izbeći ako imamo vojsku koju poštuju

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Rat se može izbeći ako imamo vojsku koju poštuju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Prokuplju da se vojska uvek priprema za rat, a da se on može izbeći "ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob".

Komentarišući mogući scenario nemačke vojno-obaveštajne službe po kome u budućnosti može doći do raspada EU i rata u Evropi, ministar je kazao da nijedna vojska ne sme nikada da isključi rat kao najgore sredstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"Mi se pripremamo za rat, uvek smo spremni za to, a izbeći ćemo ga samo ako budemo imali jaku i snažnu politiku kakvu sad imamo, ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob, a srpska vojska je baš takva", kazao je Vulin.

On je tokom obilaska prokupačke kasarne povodom Dana inžinjerije Vojske Srbije, ocenio da je ulaganje u opremljenost vojske "ulaganje u tehnološki napredak ne samo naše odbrambene moći, već i u tehnološki napredak zemlje".

"Kada kupite novo naoružanje i kada obezbedite nove inženjere i nove vojnotehničke institute, vi kupujete ne samo nova sredstva veći i pamet i ono što će značajno povećati tehnološku i odbrambenu snagu naše zemlje", rekao je Vulin.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.