Vojnici grade most na Resavi

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnici grade most na Resavi

Opština Despotovac i Vojska Srbije počele su izgradnju novog mosta na Resavi kod Strmostena. Novi most zameniće dotrajali, koji je zbog velikih oštećenja prošle godine zatvoren za saobraćaj.

Inženjerijski bataljon Vojske Srbije iz Prokuplja počela je rekonstrukciju mosta preko reke Resave u rudarskom selu Strmosten kod Despotovca, koji je za saobraćaj zatvoren polovinom decembra prošle godine, rečeno je u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skupštini opštine Despotovac.

Rekonstrukcija mosta, dugog 27 i širokog četiri metra, nosivosti 40 tona, trebalo bi da bude završena 30. juna, a cena radova je oko pet miliona dinara.

Vojska Srbije je, prema ugovoru opštine Despotovac sa načelnikom Generalštaba general-potpukovnikom Milojem Miletićem, poklonila konstrukciju za most i poslala inženjerce da je postave. 

Opština Despotovac uradila je projektnu dokumentaciju i obezbedila oko milion dinara za pripremne radove i smeštaj vojnika graditelja, rekli su u opštini.

Šumsko gazdinstvo "Južni kučaj" iz Despotovca je obezbedilo gorivo za građevinske mašine i drvenu građu potrebnu za rekonstrukciju mosta.

Most na ovom delu Resave, koji vodi u srce Beljanice, ima veliki značaj za razvoj turizma u Despotovcu i ovom delu Srbije, za izvoz građevinskog i ogrevnog drveta "Južnog kučaja" i opstanak ovdašnjih ratara i stočara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.