Vlada Srbije zasedala u Prokuplju - 3 projekta za Toplički okrug

Izvor: JužneVesti.com, 12.Okt.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije zasedala u Prokuplju - 3 projekta za Toplički okrug

Ministri Vlade Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić svoju sednicu su održali u Prokuplju, a jedina tačka dnevnog reda bio je Toplički okrug za koji su, kako je rekla Brnabićeva, planirana ulaganja u narednom periodu, pre svega, u infrastrukturu.

Glavni projekat koji bi trebalo da bude realizovan narednih godina je auto-put od Niša do Merdara za koji se veruje da bi puno uticao na razvoj Topličkog okruga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Premijerka je najavila da bi on već naredne godine mogao da se gradi.

Takođe, najavila je i opremanje i izgradnju industrijske zone u Prokuplju, na površini od 16 hektara, što bi trebalo da pospeši razvoj privrede ovog regiona.

Kao važan projekat o kojem se diskutovalo na sednici, Brnabićeva je navela i gasifikaciju okruga i to izgradnjm gasovoda od Niša do Prokuplja za koji bi trebalo da bude utrošeno 15 miliona evra.

Podsetimo, Vlada je zasedala u Prokuplju povodom stogodišnjice od oslobođenja ovog grada u Prvom svetskm ratu, a danas bi trebalo da bude otkriven i spomenik Gvozdenom puku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Auto-put za Prokuplje apsolutni prioritet"

Izvor: B92, 12.Okt.2018

Prokuplje -- Sednica Vlade u Prokuplju je signal koliko će se u narednom periodu investirati u taj grad i ceo Toplički okrug, poručila je premijerka Ana Brnabić...Brnabić je izrazila nadu da će se u prvu fazu gradnje autoputa Niš - Priština - Tirana, deonicu od Niša do Pločnika, krenuti krajem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.