Više od mesec dana ne zna se ko je zapalio mašine funkcioneru DS-a u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 27.Dec.2023, 17:29

Više od mesec dana ne zna se ko je zapalio mašine funkcioneru DS-a u Prokuplju

Više od mesec dana od kako su Slaviši Momčiloviću, funkcioneru Demokratske stranke u Prokuplju zapaljene poljoprivredne mašine vredne preko 50.000 evra, još nema pomaka u istrazi i ne zna se ko je to uradio. Momčilović sumnja da su motivi paljevine politički i posledica njegovog opozicionog delovanja, dok u Osnovnom tužilaštvu kažu da još rade na rasvetljavanju.

U Osnovnom tužilaštvu kažu da je policija dostavila izveštaj, nakon čega im je tužilaštvo prosledilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zahtev da se nastavi istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti.U tužolaštvu čekaju izveštaj policije, nadaju se da će pronaći izvršioca; Foto: Lj. M.

Još se vodi istraga protiv nepoznatog izvršioca. Policija radi po našem nalogu i prikupljanju konkretnih dokaza, mi očekujemo njihov novi izveštaj kako bi pokušali da pronađemo izvršioca. Nesumnjivo se radi o krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti i nadamo se da ćemo moći da utvrdimo činjenice ko je to uradio - kažu u OJT Prokuplje.

Sa druge strane, oštećeni Momčilović kaže da je poslednji put pre dva dana pokušao da proveri u policiji dokle se stiglo sa istragom i da li je pronađen počinilac.Zapaljena mehanizacija funkcionera DS; Foto: Lj. M.

Ono što mi je inspektor koji radi na tom slučaju rekao je da je istraga u toku i da policija radi na pronalaženju izvršioca. To je ono što mi od početka govore i sve što više prolazi vreme, iskreno sumnjam da će piroman biti pronađen. Pitam se i da li postoji želja kod nadležnih da se on pronađe, a siguran sam da u slučaju i da neko bude uhapšen, niko se neće baviti njegovim motivima zašto je to uradio jer sam uveren da postoji i nalogodavac za paljenje mojih mašina i štetu koja mi je naneta - kaže Momčilović.

Mehanizacija je zapaljena 17. novembra oko 3 sata ujutru i izgorelo je 12 poljoprivrednih mašina vrednosti preko 50.000 evra.Lideri opozicije posetili Momčilovića i mesto gde su zapaljene mašine; Foto: Lj. M.

Mehanizacija se nalazila na placu u blizini sela Jugbogdanovac, odmah pored državnog puta Prokuplje - Niš, gde ima svoju firmu za uvoz i prodaju poljoprivrednih mašina, a paljenje se dogodilo kada je on bio van zemlje.

Nekoliko dana nakon incidenta, Momčiloviću su podršku dali lideri opozicionih stranaka u Srbiji i zatražili hitnu reakciju policije i pronalaženje piromana, ali i da se ispita sumnja da li postoji i nalogodavac i ko stoji iza tog krivičnog dela.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.