Uskoro pomoć u kući za stare i osobe sa invaliditetom u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 07.Sep.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro pomoć u kući za stare i osobe sa invaliditetom u Prokuplju

Kroz dva projekta prokupačkog Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u naredna 4 meseca biće angažovano 8 osoba čiji će zadatak biti da starijim sugrađanima i osobama sa invaliditetom pomažu oko kućnih i svakodnevnih poslova. Od 8 angažovanih, 4 će biti takođe osobe sa invaliditetom.

Tehnički sekretar Društva Marija Stojanović ističe da je realizacija dogovorena u saradnji sa prokupačkom Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje, a projekte vredne oko million >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara finansira Evropska unija.

Realizovaćemo dva projekta, i to “Pomoć i nega u kući starima i osobama sa invaliditetom” i “Podrška osobama sa invaliditetom”. Angažovane osobe pružaće različite vidove pomoći u kući, kao što su kupovina lekova i namirnica, plaćanje računa, odlazak kod lekara i slične stvari - rekla je Stojanovićeva.

Iz Društva za cerebralnu i dečiju paralizu podsećaju da će se do kraja septembra završiti i projekat “Kućice za ptice”, a koji finansira Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja u ukupnoj vrednosti od 310.000 dinara.

Do sada, ukupna vrednost svih projekta koje Društvo realizuje ili će realizovati u ovoj godini je blizu 5 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.