Uprkos obećanjima, blokada nastavljena

Izvor: Politika, 21.Jan.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos obećanjima, blokada nastavljena

Učesnici protesta od ministra Dinkića očekuju konkretno rešenje i izvinjenje

Prokuplje – Dok ministar Dinkić ne dođe u Kuršumliju i ne vidimo konkretno ostvarenje tog njegovog plana za oživljavanje proizvodnje u ŠIK „Kopaonik" i privrede u Kuršumliji, mi nećemo da obustavimo blokadu puta Niš–Priština, kazao je za „Politiku" Borivoje Urošević, predsednik Upravnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Kopaonika”, koji je svojevremeno bio i njegov direktor.

On ističe da ovde više niko ne veruje ministrima, jer su više puta slično obećavali pa ništa nisu uradili.

– Ne samo učesnici protesta, nego i većina ljudi u ovom kraju smatra da je svojim izjavama ministar za ekonomiju na neki način uvredio celu Kosanicu, gde ima i visoko školovanih i uspešnih ljudi. Zbog toga je dužan da lično dođe i ovom narodu, pošto se izvini, kaže kako misli da mu pomogne – dodaje Urošević.

Spomenka Jakovljević, direktor „Kopaonika” pre privatizacije, a sada zaštitnik državnog kapitala u ovom kombinatu, juče pre podne obratila se učesnicima protesta i upoznala ih je sa razgovorima koje su ona i čelnici opštine u sredu vodili u Vladi Srbije. Za naš list ona je rekla:

– Mi imamo veliku nadu da će vlada uspeti da nam pomogne da organizujemo proizvodnju. Ako to ostvarimo, ostvarili smo i želje najvećeg broja Kuršumlijčana. Jer njihov je prvi zahtev: da rade, zarađuju i od toga žive. Naravno, treba imati razumevanja i za njihove proteste, jer, neposredno i posredno čitav ovaj kraj živeo je od rada fabrika ŠIK „Kopaonik". Očekujemo sa velikim nestrpljenjem da, konačno, obnovimo proizvodnju, kada će, verujem, i većina sadašnjih učesnika protesta biti zadovoljna.

Ona kaže da u vladi nisu bili neki konkretni dogovori, već je samo ministar Mlađan Dinkić njoj, predsedniku opštine Zoranu Vučkoviću i njegovom zameniku Dejanu Miloševiću izneo plan na koji način misli da mogu da se reše problemi u ŠIK „Kopaonik”.

Organizatori protesta kod Kuršumlije nastavili su, ipak, danonoćno dežurstvo, organizujući nezadovoljne radnike da na smenu blokiraju saobraćaj na magistralnom putu Niš–Priština kod sela Kastrata.

D. Borisavljević

[objavljeno: 22/01/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.