Uhapšeni zbog šverca robe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog šverca robe

Carinici su danas na magistralnom putu Niš-Prokuplje, zaustavili automobil pun kozmetike, garderobe i tehničke robe stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina, saopštila je Uprava carine Srbije.

Kako se navodi, nešto posle ponoći, carinski službenici su na parkingu u blizini benzinske stanice posumnjali da se u vozilu "folkvagen šaran" novopazarskih registarskih oznaka kojim su iz pravca Niša putovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dvojica srpskih državljana iz Novog Pazara nalazi, nalazi krijumčarena roba.

Pronađeno je 70 parfema "lankom", "šanel", "armani" i drugih, 20 tečnih pudera, 36 komada razne garderobe - pantalona "riplej", "monkler", majica sa istim natpisom, kožnih jakni "gvado", kao i 12 pari kožnih čizama i patika s natpisom "anđelina džons", za koje se sumnja da su falsifikati turskog porekla pomenutih brendova.

Takođe je pronađena razna tehnička oprema - 10 setova led ploča za reklame s trafoom, 30 led zidnih lampi u boji, 24 adaptera, kao i više od 300 komada elektroopreme poput izolir-traki i produžnih kablova.

Sporna roba je zaplenjena, a za prekršaj su odgovorna oba putnika, s obzirom na njihovu izjavu da kozmetika, garderoba i deo tehničke opreme pripadaju 65-godišnjem vozaču, a ostatak tehnike 60-godišnjem suvozaču, kaže se u saopštenju Uprave carine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Carinici zaplenili parfeme, garderobu, kozmetiku i tehničku robu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2019

Zbog sumnje da su švercovali kozmetiku, garderobu i tehničku predmete stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina, carinici će podneti prijavu protiv dvojice Novopazaraca koji se sumnjiče da su noćas, sat vremena posle ponoći u automobilu pokušali da prokrijumčare robu. ..Carinici su sumnjivi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.