Učenik prokupačke Muzičke škole osvojio prvu nagradu u Češkoj

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2022, 17:58

Učenik prokupačke Muzičke škole osvojio prvu nagradu u Češkoj

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na “Internacionalnim danima harmonike” održanim u glavnom gradu Češke, Luka Đorđević, učenik drugog razreda Muzičke škole ”Kornelije Stanković” iz Prokuplja, osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji. Luka je u svojoj konkurenciji za 0,82 poena bio bolji od takmičara iz Slovačke i Češke.

Talentovani harmonikaš Muzičku školu pohađa u klasi nastavnika Dušana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Markovića.Luka na takmičenju u Češkoj; Foto: Muzička škola

U veoma jakoj konkurenciji Luka se izborio za pobedničko postolje. Ovo je druga svetska nagrada u razmaku od 20 dana za učenike Muzičke škole, na šta smo veoma ponosni, jer je prethodno učenik Nikola Kričak, takođe iz klase nastavnika Dušana Markovića, osvojio drugo mesto na najprestižnijem takmičenju za harmoniku u italijanskom gradu Kastelfidardu - kažu u Muzičkoj školi.

Naglašavaju da je ovo tek početak takmičenja učenika te škole i u narednom periodu očekuju nove medalje i uspehe svojih polaznika.

Inače, u školskoj 2021/22. godini učenici te škole osvojili su ukupno 66 nagrada u zemlji i inostranstvu, od kojih je 38 prvih, 22 druge i 6 trećih nagrada, a u njoj i isturenim odeljenjima u ostalim opštinama Topličkog okruga učenici mogu pohađati odsek za klavir, violinu, gitaru, harmoniku, solo pevanje, klarinet.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.