U Prokuplju i Leskovcu okupljanja i šetnja na protestu Srbija protiv nasilja

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2023, 21:32

U Prokuplju i Leskovcu okupljanja i šetnja na protestu "Srbija protiv nasilja"

Prokupčani su se večeras po prvi put okupili na Gradskom trgu Topličkih junaka u znak podrške protestima protiv nasilja koji se odvijaju širom Srbije. Nakon kraćih govora učesnika, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju uz povike “Vučiću dolazi”, “Izdali ste Srbiju”, ali i parole koje se odnose na predstavnike lokalne vlasti u tom gradu poput “Laketiću odlazi” i “stop rasprodaji Prokuplja”. Leskovčani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su se i pored lošeg vremena okupili kod Narodnog muzeja, odakle su prošetali ulicama tog grada.

Osim što podržavaju sve zahteve koje su istakli organizatori “Srbija protiv nasilja”, Prokupčani su izneli i jedan svoj lokalni koji su organizatori zalepili na ulaznim vratina Gradske kuće na kome piše “Stop rasprodaji Prokuplja”.Transparent na vratima Gradske uprave u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Poslednja je šansa da zaustavimo rasprodaji Prokuplja. Ova vlast je uspela što nikome do sada nije, da i ono malo što je bilo u vlasništvu grada ili proda ili koncesiono izda na desetogodišnje ugovore, čime se privatnicima omogućuje da se bogate bez ikakvih ulaganja - kažu organizatori protesta.

I pored činjenice da je tokom podneva i pred sam početak skupa u Prokuplju padala kiša, bilo je pitanje hoće li se protest održati, ali su se najuporniji ipak okupili da pokažu šta misle o trenutnoj situaciji u Srbiji i Prokuplju.Protestna šetnja ulicama Prokuplja; Foto: Lj. M.

Tokom protesta, okupljeni su prošetali pored zgrade policje, Gradske uprave i zgrade suda, a zatim i prostorija SNS-a u Prokuplju, duž pešačke ulice i nazad do gradskog trga u centru, a među okupljenima mogli su se videti i opozicionari iz Kuršumlije i ostalih opština Topličkog okruga.

Uz česte povike “Vučiću odlazi”, protestanti su najglasniji bili prolazeći pored prostorija SNS u tom gradu, gde su uzvikivali “Laketiću odlazi”, “lopovi, lopovi”, a veliku buku pravili su ljudi koji su sa sobom nosili pištaljke.

Kao i prošle subote protest u Leskovcu počeo je okupljanjem na platou ispred Narodnoh muzeja, gde se obratio Lazar Gocić student istorije Filozofskog fakulteta u Nišu, nakon čega je kolona krenula šetnjom ulicama grada.Građani šetali i u Leskovcu; Foto: Lj. M.

Zbog jake kiše pre samog početka protesta, večeras se okupilo nešto manji broj građana od prošlonedeljnog okupljanja, a tokom šetnje prolazeći pored prostorija SNS-a u tom gradu uzvikivali su “Vučiću odlazi” i “Mesko odlazi”.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Leskovcu i Subotici održan drugi protest „Srbija protiv nasilja“

Izvor: Danas, 01.Jul.2023

Protest "Leskovac protiv nasilja" održan je večeras u tom gradu drugi put, a zbog lošeg vremena počeo je oko 18.30 ispred platoa Narodnog muzeja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.