U PROKUPLJU NAPETO: Još uvek ima slobodnih postelja, ali nema dovoljno zdravstvenih radnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 16:36

U PROKUPLJU NAPETO: Još uvek ima slobodnih postelja, ali nema dovoljno zdravstvenih radnika

Arsić kaže da se više pacijenata primi nego što se otpusti i ističe da su u dve prijemno-trijažne ambulante svakodnevno gužve,

U Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 37 pacijenata, od kojih su 28 kovid pacijenti, sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Direktorka prokupačke bolnice Snježana Arsić rekla je da ta zdravstvena ustanova ima još slobodnih postelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali da nema dovoljno zdravstvenih radnika, opisujući stanje u bolnici kao izuzetno složeno i zabrinjavajuće.

Ona je precizirala da je virusom korona zaraženo više od 30 medicinskih radnika i 20 nemedicinskih, od ukupno 655 zaposlenih i istakla da oni imaju lakše kliničke slike, kao i da se petoro zaposlenih koji su bili na bolničkom lečenju sada oporavljaju kod kuće.

te da je samo u toku jučerašnjeg dana bilo 110 pregleda.

- Moramo da funkcionišemo, situacija je složena i zabrinjavajuća, jer je po prvi put zaražen veliki broj zdravstvenih radnika - istakla je ona.

Prokupačka bolnica, osim pacijenata iz Prokuplja, prima pacijente i iz opština Blace, Žitorađa i Kuršumlija, koje pripadaju Topličkom okrugu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.