Tomislav, Sava... Penzioner iz Prokuplja ima sedam identiteta

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav, Sava... Penzioner iz Prokuplja ima sedam identiteta

Slavoljub Stojiljković, penzioner iz Donje Trnave kod Prokuplja, kaže da je pre dva meseca skupljajući potrebnu dokumentaciju za proces restitucije otkrio da ima nekoliko identiteta.

"Imam šest, sedam, možda i više jer nisam proveravao baš sve. Zovem se Tasić Save Tomislav, Veljković Prokopija Sava, Stolić Vukosava, Stolić Milutin, Stolić Stojan, Stojanović Aleksandra Krstivoj", kaže on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sve su ovo imena pod kojima je, tvrdi, zaveden u različitim institucijama i ustanovama.

"Na pasošu mi piše datum rođenja, ali ova poslednja tri matična broja su od umrlih osoba. Taj Stolić Milutin je 1918. godište, a oni stavili meni da sam ja to"

Kaže da je problem nastao još tokom Drugog svetskog rata i da je potpune podatke o sebi i svojoj porodici jedino našao u crkvenim knjigama, a problem je nasledan.

"Moj sin evo juče je dobio poziv. On je Miljković Milovana Vojislav, 1924. je taj rođen, umro pre 20 godina. I moj sin ima na pasošu taj broj"

Svoje otkriće je kaže predao advokatu i očekuje da problem reši na sudu. Prilog iz “150 minuta” pogledajte u nastavku.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.