Tehnička škola u Prokuplju upisuje 180 učenika na 4 smera

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2020, 09:04

Tehnička škola u Prokuplju upisuje 180 učenika na 4 smera

Za četiri trogodišnja i četvorogodišnja smera, prokupačka Tehnička škola "15.maj“ u novu školsku godinu upisaće 180 učenika koji će biti raspoređeni u 8 odeljenja. U školi kažu da đaci koji se opredele za njihov nastavni program, tokom školovanja stiču potrebna znanja i veštine koje će im obezbediti da brže i lakše dođu do zaposlenja.

Za zainteresovane osmake, iz oblasti mašinstva i obrade metala, škola će upisati po 30 učenika i to na smerovima tehničar >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za kompjutersko upravljanje, rukovalac CMC mašinama i mašinski tehničar motornih vozila, dok će budući srednjoškolci koji se opredele za oblast elektrotehnike imati mogućnost da upišu zanimanja elektrotehničar računara, serviser termičkih i rashladnih uređaja i autoelektičar.

Na saobraćajnom smeru školovaće se 30 vozača motornih vozila, a u oblasti tekstilstva i kožarstva biće mesta za još 30 modelara odeće.

Uspeli smo da poslednjih dana predstavimo našu školu đacima i da u tome budemo prvi i najkreativniji, a interesovanje za upis ne manjka. Zahvaljujući zajedničkim naporima svih zaposlenih radnika, realizovali smo sve zacrtane ciljeve, najvažnije je da smo uspeli da održimo nastavu i prenesemo znanja našim đacima, što je i naš osnovni zadatak – rekla je direktorka Tehničke škole Biljana Milenković.

Ona ističe da je ovogodišnji broj planiranih đaka za upis, na nivou prošlogodišnje školske 2019/20., te da ova škola svojim đacima nudi znanje i stručnu osposobljenost koju kasnije mogu da primene u realnom životu. Škola u sva četiri razreda ima oko 700 đaka.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.