TADIĆ: BOLJI DANI ZA SRBIJU

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: BOLJI DANI ZA SRBIJU

PROKUPLJE - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas prilikom otvaranja novog proizvodnog pogona fabrike Leoni u Prokuplju da se vide jasni znaci privrednog oporavka i da se mogu očekivati bolji dani u Srbiji.

Tadić je rekao da je svestan koliko je ljudima u Srbiji danas teško i da ne mogu da se reše svi problemi odmah, ali da zajedničkim radom svih može da se dođe do rezultata.

On je, obraćajući se radnicima i menadžmentu kompanije, rekao da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbiji u poslednja dva meseca po prvi put u poslednje vreme raste broj zaposlenih i najavio pojačan angažman za privlačenje stranih investicija.

"Krenućemo po svetu ogromnom energijom da tragamo za novim investitorima", kazao je predsednik Tadić.

Nemačko privredno društvo Leoni prisutno je u Srbiji od kraja 2009. godine i jedna je od najvećih stranih investicija na jugu Srbije.

Leoni je najveći evropski proizvođač kablova sa godišnjim prometom od tri milijarde evra i pokriva četvrtinu svetskog tržišta.

Fabrika u Prokuplju je otvorena u decembru 2009. godine, a predsednik Srbije je tada izrazio nadu da će kompanija Leoni jednog dana zapošljavati hiljadu ljudi, što je, kako se našalio, vredno ordena.

Fabrika je tada započela proizvodnju sa 350 radnika, a danas zapošljava 950 građana Prokuplja i okoline. Plan je da do 2012. godine u fabrici bude zaposleno 1.300 radnika.

Ministarstvo ekonomije je u okviru programa za podsticanje direktnih investicija, koji administrira Srpska agencija za promovisanje investicija i izvoza (SIEPA), firmi LEONI odobrilo 6,5 miliona evra, odnosno 5. 000 evra po novootvorenom radnom mestu.

Ukupna investicija ove firme do sada iznosi oko sedam od planiranih 10 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.