Studenti poljoprivrede u Prokuplju na praksi u voćnjaku škole

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti poljoprivrede u Prokuplju na praksi u voćnjaku škole

Voćnjak od oko 85 ari pod zasadom jabuka u selu Bresničić, deo je obavezne stručne i praktične nastave koju obavljaju studenti smera voćarstvo, vinogradarstvo i zaštita bilja, Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija u Prokuplju.

U školi kažu da je njihov zadatak da studenti u što većoj meri steknu praktična znanja koja bi, odmah nakon sticanja diplome, mogli da primene na sopstvenim ekonomijama i zasadima ili kod poslodavaca.

Stečena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << znanja u učionicama, kabinetima i laboratorijama studenti primenjuju i dopunjuju u samom voćnjaku. Oni se na jedan praktičan način upoznaju sa svim fazama u proizvodnji kvalitetne jabuke – rekao je profesor praktične nastave Novica Ilić.

On naglašava da je celi voćnjak zaštićen i pokriven protivgradnom mrežom I najavljuje da će u narednom periodu na površini od 2 hektara škola zasaditi šljive i višnje, a na površini od 83 ara vinovu lozu, uz napomenu da će svi novi zasadi imati savremene sisteme za navodnjavanje.

U školi navode i da će ovogodišnji rod jabuka sorti zlatni delišes, ajdared i greni smit, čija se stabla nalaze u četvrtoj godini rodnosti, iznositi od 30 do 40 tona.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.