Solarni paneli na kućama uz subvencije za Prokupčane, Piroćance i Svrljižane

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2022, 13:40

Solarni paneli na kućama uz subvencije za Prokupčane, Piroćance i Svrljižane

Prokupčani koji žele da ugrade solarne panele za proizvodnju električne energije na kućama mogu to da urade uz subvenciju Grada do 50% ili maksimalno 420.000 dinara. Kako bi što ekonomičnije trošili toplotnu energiju, projektom je omogućena kupovina i ugradnja kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatičkih ventila i delitelja toplote, a ukupna sredstva za subvencionisanje su 15,2 miliona dinara. Konkurs je otvoren i u Pirotu, dok je u Svrljigu završen i urađena je preliminarna lista.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Konkurs u Prokuplju je otvoren do 15. decembra, a zainteresovani građani mogu da odaberu jednu od 3 firme od koje moraju da pribave predračun sa cenom i količinom opreme i ugradnjom.

Na osnovu javnog poziva, građani biraju jedan od privrednih subjekata izabranih na konkursu “Telefon Inženjering” d.o.o. Zemun, “Energy net.services” d.o.o. Novi Sad i “Wiren” d.o.o. Kladovo koji će uraditi predračun. Svi koji konkurišu za ovaj projekat mora da su vlasnici objekta ili da imaju prijavu boravka i pisanu saglasnost vlasnika, kao i da su priključeni na distributivnu mrežu električne energije - kaže se između ostalog u javnom pozivu.

Konkursna dokumentacija i javni poziv mogu se preuzeti na internet stranici Grada Prokuplja ili na prijavnici Gradske uprave Prokuplje.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi javnog poziva, građani se mogu obratiti i na kontakt telefon 062234435.

Ugradnja panela uz subvencije je moguća i u Pirotu, gde je takođe raspisan konkurs koji će trajati do 20. decembra. Sufinansiraće se i nabavka invertera i pratećih instalacija za proizvodnju energije za sopstvene potrebe na teritoriji grada Pirota.

Na preliminarnoj listi u Svrljigu nalaze se 4 potencijalna korisnika, koji će moći da ugrade solarne panele kapaciteta 6 kW instalisane snage. Rok za žalbe je istekao, pa se narednih dana očekuje i konačna lista.

Pored same ugradnje panela, sufinanira se i instalacija pratećih nosača panela, invertera i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.