Sneg dobro došao poljoprivrednicima

Izvor: juGmedia, 12.Jan.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg dobro došao poljoprivrednicima

PROKUPLJE – Sneg koji je padao prvih januarskih dana dobro je došao zasejanim površinama pod ozimim kulturama. Prema rečima polјoprivrednih stručnjaka ono što karakteriše prvih desetak januarskih dana jesu nagle temperaturne promene, prenosi sajt opštine Prokuplje.

„Sneg koji je padao izuzetno je povolјno delovao na pšenicu, ječam i druge ozime kulture. Međutim, ono što nije dobro jeste što se sneg, usled visokih temperatura koje su iznad proseka za ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << doba godine, naglo otopio“, robjašnjavaju savetodavci za zaštitu bilјa u Polјoprivredno stručnoj službi Prokuplјe Snežana Jović i Marinko Jovičić i istakli da se ozime kulture na teritoriji prokupačke opštine nalaze u dobrom stanju.

Jesenja setva na teritoriji opštine Prokuplјe obavlјena je na površini od oko 2.500 hektara, od čega se pod pšenicom nalazi 1.800, ječmom 350, a ostale površine pod drugim ratarskim kulturama.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.