Izvor: Studio B, 01.Sep.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avion za gašenje požara sleteo u Niš

Ruski avion za gašenje požara "Berijev", koji je jutros iz Rusije upućen za Srbiju, sleteo je pre podneva na niški aerodrom "Konstantin Veliki".

To je četvrta letelica koja je iz Rusije upućena u Srbiju za gašenje požara počev od 7. avgusta kada je najpre sleteo helikopter "Ka-32".

 

Sve četiri letelice koje su došle u pomoć za gašenje požara iz Rusije od jutros dejstvuju u reonima Tare, Prokuplja i Babičke gore (Gadžin Han), rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Tanjugu pomoćik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Kostić.

 

Kostić je rekao da će sada tri letelice - dva "Berijeva" i "Iljušin" dejstvovati na području Tare, gde već dejstvuje i jedan helikopter MUP-a Srbije.

 

Avion "Berijev" je više puta od jutros dejstvovao na terotoriji Babičke gore, a "Iljušin" je gasio požar u prepodnevnim satima na području Prokuplja, rekao je Kostić.

 

Helikopter Ka-32 dejstvovaće i dalje na teritoriji Prokuplja, napomenuo je Kostić.

Bio je očekivan dolazak još jednog ruskog helikoptera "Mi-26", ali on iz tehničkih razloga nije doleteo, a takođe se razmatra mogućnost upućivanja za Srbiju iz Rusije još jednog aviona tipa "Iljušin" ukoliko za tim bude potrebe.  
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.