ROMI ČISTE DIVLJE DEPONIJE U PROKUPLJU

Izvor: Kurir, 24.Mar.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROMI ČISTE DIVLJE DEPONIJE U PROKUPLJU

PROKUPLJE - Kancelarija za rad sa romskom zajednicom u Prokuplju organizovala je akciju čišćenja romskih naselja i divljih deponija u toj opštini.

Koordinator opštinske Kancelarije za Rome Safet Sušica rekao je da je oko 100 Roma volontera čistilo divlju deponiju u romskom naselju Guba.

- Čistićemo najveću gradsku divlju deponiju u blizini romskog naselja "Guba", u kome živi 40 porodica, odnosno oko 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Roma - kazao je Sušica.

Akcija je deo šireg projekta "Očistimo Srbiju", a Sušica je istakao da će u tom romskom naselju prvi put biti postavljena i tri kontejnera za prikupljanje smeća.

- Već smo nabavili sadnice, korpe za otpatke i jedan kontejner koji će služiti samo za prikupljanje smeća sa najvećeg romskog groblja u ovom kraju - naglasio je Sušica i dodao da će na groblju ubuduće biti stalno zaposlen radnik preduzeća gradske čistoće.

Prokuplje je treći grad u Srbiji prema broju Roma u odnosu na ukupan broj stanovnika, a Skupština opština Prokuplje nedavno je usvojila Akcioni plan koji predviđa uređenje romskih naselja i uklanjanje divljih deponija. U toj opštini živi više od 4.500 Roma, što čini 10 odsto stanovništva Prokuplja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Romi čiste divlje deponije u Prokuplju

Izvor: Glas javnosti, 25.Mar.2011, 07:07

PROKUPLJE - Kancelarija za rad sa romskom zajednicom u Prokuplju organizovala je akciju čišćenja romskih naselja i divljih deponija u toj opštini...Koordinator opštinske Kancelarije za Rome Safet Sušica rekao je da je oko 100 Roma volontera čistilo divlju deponiju u romskom naselju "Guba"...-...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.