Prvi pešački prelaz sa LED markerima u Srbiji postavljen u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pešački prelaz sa LED markerima u Srbiji postavljen u Prokuplju

Na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša, u Ulici Vuka Karadžića urađen je prvi pešački prelaz sa LED markerima u ravni sa kolovozom u Srbiji. LED rasveta je postavljena na već postojećem pešačkom prelazu, na jednoj od frekventivnjih lokacija u gradu, gde se nalaze Dom učenika srednjih škola, Poljoprivredna škola i Osnovna škola “9. oktobar”.

Jedan od inicijatora inovativnog LED pešačkog prelaza je šef >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kabineta Ministarstva za državnu upravu, rođeni Prokupčanin Dejan Milovanović.

Ideja je potekla još pre godinu dana, kada sam zamolio lične prijatelje firme koja to radi da prvi osvetljeni prelaz postave upravo u Prokuplju. Izradi je prethodila saglasnost i odobrenje od strane Saobraćajnog fakulteta i svih nadležnih službi. Drago mi je da je ovakav prelaz, prvi u zemlji, osvanuo u mom rodnom gradu – rekao je Milovanović.

Inače, na ovom delu puta saobraćaj je dosta frekventan, a nekoliko puta je dolazilo i do povređivanja pešaka upravo na ovom prelazu, pa se očekuje da će moderna svetlosna signalizacija dodatno povećati bezbednost. LED osvetljenje će raditi samo noću, a paliće se kad i ulična rasveta.

Gradska vlast će u narednom periodu, zbog bezbednosti dece, razmotriti mogućnost da se isti takvi prelazi postave i u blizini svih ostalih prokupačkih škola.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.