Izvor: S media, 07.Nov.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promotivna vožnja novim dizel-motornim vozom u Prokuplju

"Železnice Srbije" saopštile su da će sutra na železničkoj stanici u Prokuplju biti upriličena promotivna vožnja od Prokuplja do Žitorađe novim dizel-motornim vozom ruske proizvodnje. Ovaj voz će biti uključen u redovan saobraćaj na relaciji Kuršumlija-Prokuplje-Niš-Kuršumlija.

Posle pune tri decenije "Železnice Srbije" kupile su nove vozove zahvaljujući kreditu međunarodne železničke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka.

Kupljeno je 12 novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", od kojih je 11 već stiglo u zemlju i sukcesivno se uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj.

Ovo je šesta garnitura koja je uključena u redovan saobraćaj. Do sada su u redovan saobraćaj uključene dve garniture na relaciji Beograd Dunav stanica-Pančevo-Vršac-Beograd Dunav stanica, a po jedna između Kraljeva i Lapova, odnosno Kraljeva i Požege, i Niša i Dimitrovgrada.

Ovi vozovi namenjeni su prevozu putnika u lokalnom i regionalnom saobraćaju.

Voz može da se kreće brzinom od 120 kilometara na čas.

Najavljeno je da će se sutra na stanici u Prokuplju medijima obratiti predsednik Skupštine "Železnica Srbije" Zoran Anđelković, direktor Direkcije za prevoz "Železnica Srbije" Dragan Grujić, predsednik opštine Prokuplje Ljubiša Ðurković, kao i predstavnik Ministarstva za saobraćaj.

(S media)

Foto: S media, Ilustracija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.