Promocija zbirke pesama Stojana Obradovića u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija zbirke pesama Stojana Obradovića u Prokuplju

Nešto drugačija od ostalih zbirki pesama koje je objavljivao do sada, pokušavajući da kroz poeziju iskaže svoje znanje iz fizike, u Narodnoj biblioteci “Rade Drainac” večeras će od 18 sati biće predstavljena knjiga prokupačkog pesnika Stojana Obradovića Brisanje senke. Radi se o njegovoj četvrtoj po redu knjizi poezije koju je objavio.

U Biblioteci najavljuju zanimljivo književno veče sa puno detalja o novoj knjizi koju će, pored autora, predstaviti i sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Udruženja književnika Srbije Branislav Veljković, pesnik Vidak Maslaković i doktor Danica Radunović-Stolić

Radi se o zbirci pesama koju ljubitelji pisane reči možda neće moći odmah da razumeju. Pesme imaju određeni hermetizam, a pesnik pokušava da svoje znanje fizike pretoči u poeziju. U svakom slučaju, jedna zanimljiva knjiga koja će se, verujemo, dopasti prokupačkoj publici – kaže bibliotekar Milivoje Pantić.

On podseća da je Obradović do sada objavio tri zbirke pesama Pripreme za atomski rat, Kroz tamu nezavršenog sna i Svetovi nepoznatih dodira, a zastupljen je u brojnim knjigama poezije, pa je svoje pesme objavljivao i u različitim književnim časopisima, među kojima su i Književne novine, Književna reč, Stvaranje, Nova Zora, Zbilja.

Iako rođen u Vučitrnu, Stojanović je veći deo života proveo u Prokuplju, gde je radio kao profesor fizike, u Gimnaziji i Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.