Prokuplje dobija novi vrtić sa 160 mesta, u Vladičinom Hanu se proširuje postojeći

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2021, 16:44

Prokuplje dobija novi vrtić sa 160 mesta, u Vladičinom Hanu se proširuje postojeći

Najmlađi u Prokuplju trebalo bi da za godinu dana dobiju novi vrtić sa 160 mesta, dok će se dogradnjom postojećeg vrtića u Vladičinom Hanu obezbediti 40 novih mesta za mališane, saopštavaju iz Ministarstva prosvete. Kako navode, izgradnja novog objekta u Prokuplju koštaće oko 80 miliona dinara, a proširenje vrtića u Hanu oko 20 miliona dinara.

Ugovore o izgradnji i dogradnji vrtića u ta dva mesta potpisali su danas sa ministrom Brankom Ružićem gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Prokuplja Milan Aranđelović i zamenik predsednika Opštine Vladičin Han Vladimir Kostić.

Naš cilj je da obezbedimo dobre uslove za boravak mališana u vrtićima i rad vaspitača, da utičemo na smanjenje listi čekanja za upis u predškolske ustanove i pružimo podršku roditeljstvu - rekao je ministar Ružić.

Kako je saopšteno, novi vrtić u Prokuplju imaće 160 mesta i predviđeno je da bude gotov za godinu dana, a u Vladičinom Hanu će se vrtić proširiti za 40 mesta i rok za završetak radova je 7 meseci.

Vrtići se grade u okviru projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji je podržala Svetska banka, a u okviru koga je predviđeno 11.000 novih mesta u vrtićima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.