Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2020, 12:37

Prokuplje: Sve veći broj obolelih od kovida 19 sa teškom kliničkom slikom

U prethodna 24 sata na infektivnom odeljenju prokupačke bolnice "Dr Aleksa Savić" hospitalizovana su 42 kovid pacijenta sa težom kliničkom slikom, rečeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Svi hospitalizovani imaju srednje tešku i tešku obostranu upalu pluća a zbog problema sa disanjem na kiseonik su priključena 22 pacijenta.

U dve kovid ambulante prokupačke bolnice dnevno se pregleda oko 100 osoba iz iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe koji imaju simptome infekcije virusom korona.

Kako je izjavila direktorka prokupačke bolnice Snježana Arsić, situacija u toj zdravstvenoj ustanovi je "kritična i zabrinjavajuća" jer imaju sve veći broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom a sve manje postelja.

Dodala je da u bolnici ima slobodnih mesta za još 50 kovid pacijenata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U prokupačkoj Bolnici ponovo se povećava broj kovid pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2020

Na Infektivnom odeljenju prokupačke Bolnice tokom vikenda povećao se broj primljenih pacijenata sa simptomima korone sa 35 na 42, a prema zvaničnim podacima, kod 36 pacijenata potvrđen je virus korona.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.