Prokuplje: Prekinuti ugovor za naplatu duga

Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Jul.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: Prekinuti ugovor za naplatu duga

 PROKUPLJE - Opštinsko veće u Prokuplju zatražilo je od Javnog preduzeća "Vodovod" da hitno raskine ugovor sa beogradskim preduzećem "Solvent point" o prinudnoj naplati dugova za vodu građanima.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik opštine Milan Arsović, Veće je naložilo direktoru JKP Vodovod Radoslavu Milenkoviću da naplatu potraživanja prema građanima vrše na uobičajen način preko svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << službi.

JKP Vodovod iz Prokuplja angažovalo je za naplatu nenaplaćenih komunalnih potraživanja beogradsko preduzeće "Solvent point".

Zaposleni u toj beogradskoj kompaniji su najpre prvo slali pisane opomene građanima Prokuplja i pravnim licima koji imaju velika dugovanja prema gradskom vodovodu, a zatim su ih zvali telefonom.

Građanima koji imaju enormno velike račune ponudili su mogućnost da ih plate u više mesečnih rata, a dužnike su upozoravali da će ih, ukoliko ne počnu da plaćaju dugove, radnici Vodovoda isključiti sa mreže bez obzira da li žive u kući ili u stambenoj zgradi.

Građane su upozoravali da će troškove za isključivanje i ponovni priključak u vrednosti od 20.000 dinara sami snositi.

Predsednik opštine Milan Arsović je u saopštenju naveo da naplata dugova za vodu ide otežano i apelovao na građane da u granicama svojih mogućnosti izmiruju svoje obaveze. On je dodao i da mu je direktor JKP "Vodovod" Radoslav Milenković objasnio da je na osnovu ugovora sa beogradskom firmom trebalo da se naplati samo deset odsto ukupnog duga od 34 miliona dinara koliko građani Prokuplja duguju Vodovodu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.