Prokuplje: Opada nivo reke Toplice

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: Opada nivo reke Toplice

Udarni poplavni talas prošao je kroz Prokuplje i od tada je nivo reke Toplice, koji je bio tri metra, opao za oko 40 centimetara.

"Izbegli smo najgore blagovremenim intervencijama na svim kritičnim tačkama, tako da su spaseni stambeni objekti i sačuvano gradsko groblje, koje je prošle godine teško stradalo u poplavi", rekao je zamenik predsednika opštine i komandanta Štaba za vanredne situacije Ilija Đedović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je naglasio da ima mesta koje jednostavno ne mogu da se brane od poplave i da je za tri porodice čije su kuće poplavljene opština obezbedila smeštaj.

Stanovnici naselja Draganja koji su najviše bili ugroženi izrazili su zahvalnost Štabu za vanredne situacije i predsedniku opštine Miroljubu Paunoviću, koji je doneo odluku da se potporni zid reke Toplice sruši i proširi se korito što je spasilo naselje od plavljenja.

Zbog opasnosti od plavljenja i danas su u popodnevnim satima isključene crpne stanice kraj Toplice tako da veliki deo Prokuplja u višim zonama nema vodu za piće.

Večeras i sutra su ključni trenuci kada je reč o poplavama na jugu i istoku Srbije, rekao je u vestima B92 načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.