Prokuplje:Na lečenju 37 zaraženih,raste broj prijema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 16:00

Prokuplje:Na lečenju 37 zaraženih,raste broj prijema

U Opštoj bolnici u Prokuplju na lečenju je 37 obolelih od virusa korona, a prema rečima direktorke te zdravstvene ustanove Snježane Arsić poslednjih dana raste broj prijema u toj bolnici.

Arsić je za Tanjug rekla da je u poslednja 24 sata na odeljenje intenzivne nege primljeno sedmoro pacijenata i da nije bilo otpusta.

"Situacija se postepeno stišavala i sa velikih brojki koje smo imali pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva meseca došli smo na oko 30 pacijenata. Međutim, tokom vikenda počeo je da se povećava broj prijema", rekla je Arsić.

Dodala je da se u toj ustanovi zbrinjavaju oboleli sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom, odnosno sa obostranim upalama pluća, a da je trenutno oko 20 pacijenata na kiseoničkoj potpori.

"Za razliku od oktobra prošle godine, kada je najviše bilo pacijenata starije životne dobi, sada su uglavnom srednjih godina, između 30 i 60 godina", kazala je Arsić.

Napominje da su imali pacijente koji su preležali kovid tokom prethodnog talasa u oktobru, a koji su ponovo hospitalizovani posle Nove godine.

"Ne možemo da kažemo da li su to novi sojevi virusa i koji , ali sumnjamo da je to u pitanju", navela je Arsić.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.