Prokuplje: Mesec dana bez vode

Izvor: B92, 14.Mar.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje: Mesec dana bez vode

Prokuplje -- Više sela u podjastrebačkom delu prokupačke opštine više od mesec dana je bez vode za piće, a meštani strahuju da bi mogle da izbiju i zaraze.

Najugroženiji su meštani sela Merovac, Resinac, Mršelj, smeštenih u blizini akumulacije Bresnica i Male Plane.

Razlog tome je da je akumulacija Bresnica, odakle se ova sela snabdevaju vodom, gotovo prazna, rekli su u gradskom Vodovodu u Prokuplju.

Takođe ističu da se sneg otopio samo u nižim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predelima, dok se na planini sporo topi, tako da nema dotoka vode u jezero. I polovina građana Prokuplja koji se snabdevaju vodom iz Bresnice jedno vreme nisu imali vodu.

Problem je rešen tako što je taj deo grada prespojen sa reni bunarima u Bumbureku pa sada svi građani Prokuplja imaju uredno vodosnabdevanje, rekli su u Vodovodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.