Prokupačko tužilaštvo još uvek čeka izveštaj policije o navodnom falsifikovanju potpisa u Muzeju

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jul.2022, 11:07

Prokupačko tužilaštvo još uvek čeka izveštaj policije o navodnom falsifikovanju potpisa u Muzeju

Prokupačko Osnovno javno tužilaštvo naložilo je policiji da prikupi potrebna obaveštenja u vezi krivične prijave koju su dobili protiv Lj. K. iz Prokuplja, a koja se odnosi na krivično delo falsifikovanja službene isprave. Za nju se sumnja da je falsifikovala potpis v.d. direktora Muzeja u Prokuplju i navodnu njegovu ostavku predala pisarnici Gradske uprave kako bi se tačka uvrstila u dnevni red Skupštine, a na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je trebalo da on bude razrešen i odmah zatim Lj. K. izabrana za v.d. ove ustanove.

Iako je prošlo duže od mesec dana od tog događaja, u tužilaštvu tvrde da im policija još nije dostavila izveštaj, pa samim tim se i još uvek ne zna hoće li biti pokrenut optužni predlog ili će prijava biti odbačena.

Da nešto nije u redu, videlo se na samom početku skupštinskog zasedanja koje je održano 13. juna, kada je ta tačka skinuta sa dnevnog reda bez nekog valjanog obrazloženja.Predlog Skupštini u kome se usvaja ostavka Popovića, skinut sa dnevnog reda; Foto: Lj. M.

Ispostavilo se da je pred sam početak skupštine i danas aktuelni v.d. direktor Muzeja Dragan Popović saznao da je jedna od tačaka njegova ostavka, te da je odmah pozvao predsednika Skupštine i objasni da on to nije potpisano, pa je i sve stopirano.

Kako piše u krivičnoj prijavi koju smo imali na uvid, sumnja se da se radi o neraščišćenim računima i neispunjenim međusobnim privatnim dogovorom bivše direktorke i sadašnjeg v.d. direktora Muzeja.

Popović nije hteo da potpiše ostavku jer je propao njihov privatni dogovor da on kao v.d. zaposli Lj. K., a da ona završi preko stranke da se njemu zaposli dete i da nakon toga podnese ostavku, da bi se ona ponovo vratila za direktora. Kako je Popović svoje obećanje ispunio, a ona ne, odbio je da potpiše ostavku, za koju se sumnja da je Lj. K. falsifikovala i zloupotrebom pečata Muzeja zavela pod brojem 022-10/2022-02 od 2. juna 2022. - piše u prijavi.

Inače, ranije na sednici Skupštine održanoj 22. marta ove godine Lj. K. je kao direktorka prokupačkog Muzeja podnela ostavku, kako je obrazloženo, iz ličnih razloga, a odmah zatim je za novog v.d. direktora imenovan Dragan Popović, koji je bio zaposlen u toj ustanovi.

Novi direktor nije gubio vreme već je istog dana primio u radni odnos na neodređeno vreme upravo bivšu direktorku Lj. K.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Krivična prijava protiv bivše direktorke prokupačkog Muzeja zbog sumnje da je falsifikovala isprave

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2022

Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju naložilo je policiji da prikupi potrebna obaveštenja u vezi sa krivičnom prijavom protiv bivše direktorke Narodnog Muzeja Toplice u Prokuplju, Ljiljane Krasić zbog falsifikovanja službenih isprava, saznaje agencija Beta u Tužilaštvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.