Prokupačko naselje Draganje odsečeno od grada

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupačko naselje Draganje odsečeno od grada

Nabujala Toplica odnela je deo lokalnog puta Prokuplje-Draganja zbog čega su žetelji tog prokupačkog naselja sada odsečeni od grada.

Stanovnici Draganja rekli su da su se obratili Štabu za vanredne situacije i od predsednika zatražili kamion šljunka kako bi zatrpali usek koji je voda stvorila i tako uspostavili vezu s Prokupljem.

Danas ni kola hitne pomoći nisu mogla da prođu do naselja.

- Hitna pomoć je morala da putuje do nas više od 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kilometara obilaznim putem preko Male Plane kako bi stigla do životno ugroženog i prava je sreća da su stigli na vreme - kazao je meštanin Draganje.

Član Opštinskog Štaba za vanredne situacije i načelnik Sektora za delovanje u vanrednim situacijama navodi da je večeras dogovoreno da se obezbede dva kamiona šljunka i peska i mehanizacija kako bi se pomoglo meštanima Draganje, naselja koje je i najteže pogođeno poplavama.

Prema njegovim rečima, put će biti popravljen večeras ili najkasnije sutra ujutru kako bi se stanovnicima Draganje, koja je tri kilometra udaljena od centra Prokuplja, pomoglo da imaju vezu s gradom.

U tom naselju voda ugožava većinu domaćinstava a stanovnici 15 poplavljenih kuća očekuju vatrogasnu jedinicu da pomogne da pumpama izbace vodu iz domova u kojima ni ove noći neće moći da spavaju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.